آزمون تومر(TOMER)

آزمون تومر(TOMER) چیست؟ هر آنچه باید بدانید

آزمون تومر یا Türkçe Öğretim Merkezi یک آزمون رسمی از زبان ترکی استانبولی می باشد. و یکی از معتبرترین دوره های زبان ترکی استانبول محسوب می شود. TOMER یک پیش نیاز جهت پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه می باشد. کلمه تومر به معنای مرکز آموزش ترکی استانبولی می باشد و آزمون تومر مانند آزمون های تافل و آیلتس که جهت تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه هستند، این آزمون نیز برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه اهمیت  بالایی دارد. به این معنا که اگر برای تحصیل در ترکیه یکی از دانشگاه های آن را انتخاب کردید، مجبور به ارائه مدرک تومر و نمره زبان خود هستید. بنابراین شرکت در آزمون تومر در طول مدت اقامتتان برای کسب مهارت زبان ترکی مفید می باشد. جهت افزایش اطلاعات در مورد تحصیل در ترکیه به این قسمت مراجعه کنید.

سطوح مختلف آزمون تومر در ترکیه

آزمون TOMER شامل چندین سطح از جمله A1 تا C1 می باشد و نمره کل در این آزمون بیانگر میزان تسلط شما بر زبان ترکی است. دوره زبان ترکی و آزمون تومر به دو بخش تقسیم می شوند که شامل دو سطح مبتدی، دو سطح متوسط، دو سطح پیشرفته هستند.

برنامه کلاس آزمون TOMER و توضیحات مربوط به وظایف زبان آموز در ترکیه

هر سطح تومر در طی هشت هفته( دو ساعت) اجرا می گردد که این کلاس ها معمولا به مدت 2 ساعت در شیفت صبح یا شیفت عصر اجرا می شوند. نهایتا دانش آموزان بایستی نمره رسمی تعیین شده را کسب کنند که این موضوع با شرکت در کلاس و آزمون نهایی مشخص می شود. در پایان هر سطح از آزمون زبان ترکی، دانش آموزان توسط نتیجه آزمون و نظارت اساتید سنجش می شوند که این سنجش، شامل 4 مهارت اصلی درک شنیدن، درک مطلب، خواندن، درک گفتاری و نوشتاری و مهارت های گرامری می باشد.

ورود به دانشگاه های ترکیه با آزمون TOMER در ترکیه

بر اساس اعلام سایت رسمی آزمون تومر در آنکارا، B1 حداقل سطح مورد نیاز جهت پذیرش و ورود به دانشگاه های ترکیه محسوب می شود. دوره های مختلفی از جمله دوره های فشرده زبان ترکی(یک ماهه به صورت دوساعته) یا دوره های عادی( 6 ماهه به صورت دو ساعته) در استانبول برگزار می شود. مسئله مهم این است که جهت تحصیل در ترکیه، مانند تحصیل در کانادا یا آلمان، تسلط بر زبان ترکی استانبولی جهت پذیرش دانشگاه الزامیست و  B1 حداقل مدرک زبان طبق قوانین تعیین شده برای دانشگاه های ترکیه محسوب می شود.

انواع نمره آزمون تومر

آزمون تومر در ترکیه دارای چهار سطح مختلف مقدماتی، متوسط، متوسط رو به بالا، و یک دیپلم نهایی می باشد که دو مورد از این سطوح برای مقاطع ابتدایی و متوسطه و دو مورد دیگر برای سطوح متوسط و پیشرفته در نظر گرفته می شوند. در پایان هر دوره، بایستی دانشجو یا دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده و ارتقا سطح یابد. محل برگزاری آزمون نهایی در استانبول می باشد و چهار مهارت اصلی دانش آموزان در هر سطح سنجش می شود. اگر شخصی توانایی گذراندن این دوره را نداشته باشد، باید دوباره در آزمون شرکت کند و این آزمون مجدد فقط یک بار برگزار می شود که در صورت عدم قبولی، نیاز هست تا مجددا دوره تومر توسط فراگیر گذرانده شود.

جزئیات سطوح مختلف TOMER در ترکیه

  • سطح A1 توانایی برقراری ارتباط عمومی و پاسخ به سوالات را در شما ایجاد می کند.
  • سطح A2 توانایی مکالمه به زبان ترکی و کسب مهارت های اساسی زبان را ایجاد می کند.
  • دانش آموزان و افرادی که سطح B1 و B2 آزمون تومر را اخذ می کنند، مهارت زبان ترکی بالایی داشته و متناسب با شرایط روز و موضوعات مختلف می توانند صحبت کنند.
  • در نهایت پس از گذراندن مهارت C1 و یادگیری کامل زبان ترکی، شرایط ادامه تحصیل در ترکیه را به دست می آورید.

زمان و جزئیات آزمون تومر در ترکیه

  • آزمون تومر هر روز از ساعت 9 صبح تا 16 عصر برگزار می گردد.
  • قبل از ثبت نام در آزمون، آزمون تعیین سطح از داوطلب اخذ می شود.
  • محل ثبت نام در آزمون تومر در ترکیه در طول هفته از ساعت 8:30 تا 20:00 برای روزهای عادی و روزهای آخر هفته از ساعت 8:30 تا 17:00 باز می باشد.
  • مدت اعتبار آزمون 4 ماه می باشد.
  • در صورت نیاز استاد می تواند در اول هفته، بدون توجه به نتیجه آزمون، سطح آزمون مورد نظر را با کمک هیئت تصمیم گیرنده تغییر دهد. لازم به ذکر است که هزینه آزمون ها و کلاس ها به لیر ترک پرداخت می گردد.

هزینه آزمون TOMER در ترکیه

هزینه آزمون تومر در مراکز مختلف، متفاوت است اما در هر حالت این هزینه بین 250 تا 350 دلار می باشد که در دو بخش پرداخت می شود. در صورت عدم برگزاری کلاس به دلیل آزمون تومر یا هر گونه مشکل در برگزاری آزمون، هزینه مورد نظر به فراگیر بازگردانده می شود. اطلاعات و مشخصات فردی هنگام ثبت نام باید فرستاده شود و سوابق و مدارک مورد نیاز امضا شود. حتی اگر یک نسخه در پرونده موجود باشد، جهت شرکت در آزمون کافیست. تعلیق یا لغو ثبت نام در آغاز هفته با اثبات دلیل قانع کننده موجه می باشد. در صورت تایید موسسه، درخواست حضور در تاریخ بعدی مورد قبول نمی باشد و پرداخت هزینه هایی که دانشجو یا فراگیر در کلاس ها انجام داده است، برگشت پذیر نیست.

اعتبار آزمون تومر در ترکیه

برای فراگیران دارای مدرک که بیش از 4 ماه از اخذ آن گذشته است، آزمون باید دوباره برگزار گردد. دوره های آزمون تومر به صورت پیوسته در 12 ماه از سال و هفت روز هفته از ساعت 9 صبح تا 9 شب برگزار می شود. همچنین کلاس جبرانی به دلیل مشکلات ایجاد شده احتمالی، در نظر گرفته شده است. دانشجویی که شهریه خود را پرداخت می کند، می تواند این شهریه را جهت آمادگی و شرکت در کلاس های تومر شخص دیگری منتقل کند و شخصی که چنین کاری را انجام می دهد، بدون پرداخت هزینه ای، در آزمون نهایی می تواند شرکت کند.

مبدا شروع کلاس های آزمون TOMER در ترکیه

جهت شروع ترم، حد نصاب تشکیل کلاس و حداقل بازه زمانی مورد نظر از قبل توسط هیئت مدیره مشخص می شود.در مورد کلاس های فوق برنامه، دوره های کوتاه ویژه ای توسط مربیان و اساتید تومر در روز و ساعت خاصی لحاظ می شود. وظیفه مدیر موسسه این است که به تغییرات کلاس ها و معلمان و ساعت برگزاری دوره نظارت داشته باشد.( در یک آزمون بدون لحاظ کردن نمره تومر، معلم مهارت های فراگیر را بررسی می کند و تصمیم می گیرد که آیا نیاز هست فراگیر به مرحله بالاتر ارتقا یابد و یا دوره به صورت مجدد برای شخص برگزار شود.)

برای سایر افرادی که نمره بالایی در آزمون تومر کسب کرده اند، یک آزمون با 5 مهارت در چهار ساعت در نظر می گیرند. اگر زبان آموز از این آزمون پذیرفته شود، به سطح بالاتر ارتقا خواهد یافت. زبان آموزی که نتواند دوره مذکور را پشت سر بگذارد، باید مجددا در همان دوره شرکت کند و دوره های پایه را پشت سر بگذارد تا بتواند به مرحله بعدی ارتقا یابد.

نمرات مورد نیاز آزمون در ذیل آمده است:

  • مهارت شنوایی حداقل 15 و حداکثر 25
  • مهارت درک مطلب حداقل 15 و حداکثر 25
  • مهارت مکالمه مستقیم  حداقل 9 و حداکثر 15
  • مهارت بیان حداقل 6 و حداکثر 10
  • مهارت گوش دادن حداقل 15 و حداکثر 25

انواع تست هایی که برای شرکت در آزمون تومر(TOMER) ترکیه در نظر گرفته شده است

آزمون نوع 1: تعیین سطح

توضیحات : 100 تا 120 سوال می باشد که تمام مهارت های فراگیر را ارزیابی می کند.

نتیجه: قرار دادن نتیجه ارزیابی در پرونده شخص

آزمون نوع 2: آزمون حضور در دوره

توضیحات : شامل 4 مهارت از هر سطح جهت ارتقا به سطح بعدی می باشد.

نتیجه: گزارش حضور در دوره

آزمون نوع 3: آزمون فارغ التحصیلی

توضیحات: اتمام سطوح متوسط و پیشرفته که شامل هر چهار مهارت می باشد.

نتیجه: ارائه گواهی رسمی زبان ترکی به فراگیر

آزمون نوع 4: آزمون دیپلم

توضیحات: آزمون نهایی پس از اتمام دوره متوسط و پیشرفته که هر چهار مهارت را شامل می شود.

نتیجه: ارائه مدرک DIPLOMA

آزمون نوع 5: آزمون و گواهینامه دیپلم بدون گذراندن ترم

توضیحات: این آزمون مختص افرادی است که در آزمون تومر شرکت نکرده و باید توانایی آن ها، ارزیابی شود.

نتیجه: ارائه گواهینامه و مدرک DIPLOMA

آزمون نوع 6: آزمون از راه دور

توضیحات: آزمون آنلاین جهت بررسی مهارت های زبان فراگیر

نتیجه: ارائه مدرک UTS DIPLOMA

مدارک لازم جهت آزمون تومر در ترکیه و طبقه بندی سطح هر دوره بر اساس نمره

  • نمره A1 امتیاز بین 20 تا 49
  • نمره A2 امتیاز بین 50 تا 59
  • نمره B1 امتیاز بین 60 تا 69
  • نمره B2 امتیاز بین 70 تا 79
  • نمره C1 امتیاز بین 80 تا 89
  • نمره C2 امتیاز بین 90 تا100
این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

اسکرول به بالا
تماس تلفنی و مشاوره رایگان